Restaurants

Pop-up restaurants deze zomer

11 augustus 2022

In de zomer van 2022 verschijnen er op diverse plekken rond de Noord-Franse Opaalkust bijzondere tijdelijke restaurants. Zoals in Berck-sur-Mer, waar twee bekende chefs een duizelingwekkend diner organiseren in een reuzenrad. En bij het kasteel van Hardelot, waar een innovatief bubbelrestaurant een ode brengt aan de duurzame lokale keuken.

In Berck-sur-Mer en Hardelot, twee badplaatsen aan de Opaalkust in Pas-de-Calais, zijn deze zomer originele pop-up restaurants te vinden. Eentje in een reuzenrad, een ander onder de kasteelmuren van Château d’Hardelot, een kasteel met Engelse accenten.

Le Matelot: dineren in het reuzenrad van Berck-sur-Mer

De hele zomer kunt je vanuit het reuzenrad in Berck-sur-Mer genieten van een geweldig uitzicht op zee, het strand en de baai van Authie. Op 25 augustus 2022 krijgt deze ervaring ook nog een gastronomische dimensie, als chef-koks Stellio en Tony Lestienne van het lokale sterrenrestaurant Le Matelot, een diner op hoogte verzorgen. Voor de tweede keer serveren deze vader en zoon een spectaculair viergangendiner in de gondels van het reuzenrad. Die cabines met airco hebben genoeg plek voor een tafel voor 4 personen. Vader en zoon Lestienne koken – le terroir l’oblige! –  met de beste verse streekproducten, zoals verse schelpdieren en vis (sardientjes, rog, haring, kreeft), lokale groenten (witlof, rabarber), verfijnde kazen (Frères Bernard, Philippe Olivier) en parelhoen uit Licques (AOC IGP).

Lunch €95, diner €125. Reserveren verplicht, kaarten via Billetweb.com

Diner op 50 meter hoogte in het reuzenrad van Berck-sur-Mer

Cool K’cahuète: zomerrestaurant bij Château d’Hardelot

Op het landgoed van het 19e-eeuwse kasteel van Hardelot staat altijd al een prachtige houten theater in Elizabethaanse stijl, waar toneelstukken en muziekoptredens plaatsvinden. Deze zomer is er nog een attractie op het terrein: twee iglo-vormige bouwwerken van hout en plastic bieden onderdak aan een pop-up restaurant. Een jonge chef kookt hier elk weekeinde duurzame gerechten die nauw verbonden zijn met de streek. Zo komt ook hier veel dagverse vis en zomerse groente en fruit uit het binnenland op tafel. Cool K’cahuète is een ‘nomadisch’ concept: de jonge culinaire initiatiefnemers achter dit restaurant reizen de hele Opaalkust af, met hun glanzende airstream-camper en de twee verplaatsbare koepelconstructies!

Kasteel hardelot pop up
kasteel hardelot pop up
kasteel hardelot pop up Kcahuete cool

Lunch €35 lunch, diner €40, op vrijdag, zaterdag en zondagmiddag, t/m 26 september, meer info

Kasteel hardelot mooi licht

Beeld: A.S. Flament (La Matelote), ©Coolkcahuete 

Deel dit artikel


Brochure

Bestel onze papieren reisgids boordevol informatie en handige adressen! Of download hier meteen de digitale versie.

Downloaden Bestellen

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

"*" geeft vereiste velden aan