Greeters

Op pad met een local… het concept komt uit New York, maar de uitvoering is 100% Pas-de-Calais! Greeters zijn gepassioneerde locals die je over hun streek willen vertellen en je de leukste insidertips verklappen.

Een streek beleven alsof je een local bent. De cultuur van een gebied écht begrijpen. Is dat niet de essentie van reizen? In Pas-de-Calais kun je compleet van de gebaande paden samen met enthousiaste streekbewoners die hun favoriete plekjes laten zien. De bijna 60 vrijwillige Greeters die het departement tegenwoordig rijk is, nemen je mee op een wandeling, een fietstocht of een bezoek volgens een thema dat hen aan het hart gaat.

Op stap met een Greeter

Vraag het Serge, Virginie of Julie

Zo kun je de mijnstreek ontdekken met Serge, wiens grootvaders mijnwerkers zijn geweest in de streek. Of door Arras zwerven met Virginie, die een passie heeft voor de rijke geschiedenis van deze stad. Terwijl Julie je weer alles kan vertellen over de bijzondere natuur van de duinen van La Slack bij Wissant.

Je hoort het. Ben je op zoek naar een ontmoeting die je echt zal bijblijven, informeer naar de rondleidingen met een Greeter. Het kost niets – de Greeters werken als vrijwilligers – en het is een unieke manier om Pas-de-Calais te leren kennen.

Meer informatie over de Greeters

Brochure

Bestel onze papieren reisgids boordevol informatie en handige adressen! Of download hier meteen de digitale versie.

Downloaden Bestellen

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

"*" geeft vereiste velden aan