Zien & doen

Actief buiten

Zee, duinen, valleien, rivieren, bossen, polders, mijnbergen! De grote variëteit aan landschappen in Pas-de-Calais nodigen uit tot de meest uiteenlopende buitenactiviteiten. Golfen, strandzeilen, suppen, kitesurfen, wandelen, fietsen en veel meer!

Bekijk actief buiten

Cultuur & Erfgoed

De rijke historie van Pas-de-Calais is terug te zien in de prachtige oude steden. Met hun middeleeuwse belforten, barokke koopmanshuizen en naoorlogse Art deco-façades. Ook het mijnerfgoed (Unesco) en de vele WOI- en WOII-monumenten herinneren aan het fascinerende verleden van de streek.

Bekijk cultuur & erfgoed

Eten & drinken

De bekende Noord-Franse gezelligheid vind je terug in de genereuze lokale keuken! In mooie suddergerechten, ambachtelijke kazen en bieren, verse vis en schaaldieren… Welke producten en gerechten wil je vooral niet missen en waar kun je ze het beste gaan proeven?

Bekijk eten & drinken

Leuk met kinderen!

Zoveel te beleven voor gezinnen! De kust is een attractie op zich en ook het binnenland biedt talrijke leuke activiteiten. Bezoek het beroemde aquarium Nausicaà. Beklim de belforten of de vuurtorens. Of ontdek een geweldig boomklimpark!

Bekijk leuk met kinderen!

Brochure

Bestel onze papieren reisgids boordevol informatie en handige adressen! Of download hier meteen de digitale versie.

Downloaden Bestellen

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

"*" geeft vereiste velden aan