Golfen

Golfen langs de kust en in het achterland

1 mei 2022

Mythische golfbanen en greens met uitzicht: Pas-de-Calais heeft veel te bieden voor iedereen die graag een balletje afslaat tijdens de vakantie. Met acht 18-holes banen langs de Opaalkust en in het groene binnenland is er keuze te over voor golfers.

Golfliefhebbers kennen ongetwijfeld de legendarische Golf Pro Am de la Côte d’Opale, die elk voorjaar plaatsvindt op vier beroemde golfbanen langs de Opaalkust. Meer dan 400 internationale deelnemers nemen het dan tegen elkaar op in Le Touquet-Paris-Plage, Hardelot, Wimereux en Belle Dune (Somme-baai). Geen wonder dat dit prestigieuze toernooi op dit deel van de Noord-Franse kust plaatsvindt: al in de Belle Epoque werden hier de eerste golfbanen aangelegd.

Golfbaan Wimereux

Historische golfbanen

Le Golf de Wimereux bestaat al sinds 1901. Op deze links golfbaan in Schotse stijl moeten golfers in hun spel rekening houden met de zeewind die hier altijd over de 18-holes waait! De golfbaan biedt bovendien een prachtig uitzicht op het kustplaatsje Ambleteuse en het fort van Vauban. Ook de golfbaan van Hardelot is bijna een eeuw oud: in 1930 tekende de  beroemde golfarchitect Tom Simpson het parcours tussen dennenbomen en duinen. Le Touquet Golf Resort opende in 1904 en is vandaag de dag nog steeds een van de 100 beste golfbanen van Europa. Diverse aristocraten en sterren hebben in het verleden rondgelopen op het parcours ‘La Fôret’ en het parcours ‘La Mer’ (beide 18 holes).

Golfbaan Hardelot ©Steve Carr
Golfbaan Wimereux
Golfbaan Le Touquet ©Steve Carr

Golfpas Opaalkust

Ook de andere golfbanen in de streek, zoals die van Saint-Omer, Arras, Béthune, Olhain zijn een bezoek waard. Ieder jaar trekken ze samen meer dan 140.000 Franse, Britse en Nederlandse golfers! Wie meerdere golfbanen wil testen tijdens zijn vakantie die kan gebruik maken van de Golf Pass Côte d’Opale (€950), waarmee je een green-fee krijgt voor 5 verschillende aangesloten banen.

Golfbaan Saint-Omer ©K. Murray

De golfbanen van Wimereux, Hardelot en Le Touquet waren al geliefd in de Roaring Twenties

Deel dit artikel


Brochure

Bestel onze papieren reisgids boordevol informatie en handige adressen! Of download hier meteen de digitale versie.

Downloaden Bestellen

Schrijf je in voor de nieuwsbrief