Golfen

De mooiste golfbanen rond de Opaalkust

1 mei 2022

Mythische golfbanen en fairways met prachtig uitzicht: Pas-de-Calais heeft veel te bieden voor mensen die graag een balletje afslaan tijdens de vakantie. Met zeven 18-holes banen langs de Opaalkust en in het groene binnenland is er keuze te over voor golfers.

Golfliefhebbers kennen ongetwijfeld de legendarische Golf Pro Am de la Côte d’Opale, die elk voorjaar plaatsvindt op vier beroemde golfbanen langs de Opaalkust. Meer dan 400 internationale deelnemers nemen het dan tegen elkaar op in Le Touquet-Paris-Plage, Hardelot, Wimereux en Belle Dune (Somme-baai). Geen wonder dat dit prestigieuze toernooi op dit deel van de Noord-Franse kust plaatsvindt: al in de Belle Epoque werden hier de eerste golfbanen aangelegd.

Golfbaan Wimereux

Historische golfbanen: Wimereux, Le Touquet, Hardelot

Le Golf de Wimereux bestaat al sinds 1901. Op deze links golfbaan in Schotse stijl moeten golfers in hun spel rekening houden met de zeewind die hier altijd over de 18-holes waait! De golfbaan biedt bovendien een prachtig uitzicht op het kustplaatsje Ambleteuse en het fort van Vauban. Le Touquet Golf Resort opende in 1904 en is tegenwoordig nog steeds een van de 100 beste golfbanen van Europa. Diverse aristocraten en sterren hebben rondgelopen op het parcours La Fôret en het parcours La Mer (beide 18 holes). Ook de golfbaan van Hardelot is intussen bijna een eeuw oud: in 1934 tekende de beroemde golfarchitect Tom Simpson het parcours tussen de dennenbomen Les Pins. In 1991 kwam daar het golfparcours door de duinen bij, Les Dunes. Deze twee parcours van 18-holes liggen 2 km uit elkaar en hebben elk een eigen clubhouse.

Golfbaan Hardelot ©Steve Carr
Golfbaan Wimereux
Golfbaan Le Touquet ©Steve Carr

Golfpas voor de Opaalkust

Wie meerdere golfbanen wil testen tijdens zijn vakantie die kan gebruik maken van de Golf Pass Côte d’Opale (€290), waarmee je 5 green-fees krijgt voor 5 golfbanen naar keuze (15 dagen geldig). De aangesloten banen zijn Golf de Wimereux , Golf d’Hardelot, Golf du Touquet, Aa Saint-Omer Golf Club en Golf de Belle Dune, Golf de Nampont Saint-Martin en Golf de Dunkerque Grand Littoral.

Golfbaan Saint-Omer ©K. Murray

De golfbanen van Wimereux, Hardelot en Le Touquet waren al geliefd in de Roaring Twenties!

Deel dit artikel


Brochure

Bestel onze papieren reisgids boordevol informatie en handige adressen! Of download hier meteen de digitale versie.

Downloaden Bestellen

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

"*" geeft vereiste velden aan