Golfen

Hotels en B&B’s voor golfers in Pas-de-Calais

19 juli 2023

Rond de Opaalkust zijn er tal van golfbanen van niveau te verkennen! Zoals bijvoorbeeld de historische parcoursen van Wimereux, Le Touquet-Paris-Plage en Hardelot. In welk accommodaties kun je rond deze en andere Noord-Franse banen het beste overnachten als golfliefhebber?

Dicht bij Le Golf du Touquet

le touquet golfbaan la mer opaalkust pas de calais

Manoir Hotel Le Touquet

Dit viersterrenhotel in een elegante villa uit 1911 hoort bij de golfbaan van Le Touquet en hotelgasten krijgen 40% korting op een green fee. Destijds was dit het privé-huis van de oprichter van de golfbaan, tegenwoordig telt het 41 hotelkamers, een bar, een restaurant en een verwarmd buiten zwembad.

www.letouquetgolfresort.com

manoir hotel golfbaan hardelot

B&B La Plonplonière

Deze charmante nieuwe chambre d’hôtes is helemaal gericht op golfliefhebbers: er is een putting green in de tuin en de 4 gastenkamers zijn vernoemd naar beroemde golfspelers! Je kunt hier golfarrangementen boeken (inclusief lessen) en er is ook een ‘19e hole’, want de gastheer kookt heel goed. De dichtstbijzijnde golfbanen vanaf dit adres zijn Le Golf du Touquet en Golf Nampont Saint-Martin.

www.laplonploniere.com

la plonploniere aix en issart
La plonploniere aix en issart

Dicht bij Le Golf de Hardelot

hardelot les dunes golfbaan

Hôtel Le Régina (Hardelot)

Dit driesterrenhotel is ideaal gelegen, precies in het midden tussen de twee golfbanen van Hardelot, Les Pins en Les Dunes, omringd door bos en slechts 200 meter van het strand. Le Régina heeft 35 kamers en een eigen restaurant.

www.lereginahotel.fr

hotel le regina

Hôtel Château Cléry (Hesdin-L’Abbé)

Dit hotel is gevestigd in een romantische 18e-eeuws villa omringd door een parktuin van 5 hectare. De golfbanen van Hardelot liggen op slechts 10 km afstand, die van Wimereux op 17 km.

www.clery.najeti.fr

hotel chateau clery golfbaan hardelot

Dicht bij Le Golf de Wimereux

golfbaan wimereux

Hotel l’Atlantic (Wiméreux)

Dit bekend hotel in het centrum van Wimereux is een geliefde uitvalsbasis van golfers. Uiteraard vanwege het zeezicht maar ook door het goede hotel-restaurant van chef-kok Benjamin Delpierre, dat 1 Michelinster heeft. De golfbaan van Wimereux, net ten noorden van de badplaats, ligt op maar 10 minuten rijden. De golfbanen van Hardelot bevinden zich op 25 km van het hotel.

www.atlantic-delpierre.com

L'atlantique wimereux

Dicht bijLe AA Golf St Omer

golf saint omer hotel

AA St-Omer Hôtel du Golf (Saint-Omer)

Dit moderne hotel heeft uitzicht op de vallei van de Aa en de golfbaan van Saint-Omer, die direct naast het hotel begint. Met 54 kamers, een bar, restaurant, sauna en jacuzzi.

www.golf.najeti.fr

hotel golf saint omer ontbitzaal

Hôtel Château Tilques (Tilques)

Driesterrenhotel op 14 km van de golfbaan van Saint-Omer, in een elegant 19e-eeuws landhuis van rode baksteen. Met zwembad en gastronomisch restaurant.

www.tilques.najeti.fr

hotel tilques hotel in de buurt van golf hardelot

Tip!

Met de Golfpas Côte d’Opale (€290) speel je tijdens je vakantie op 5 verschillende golfbanen naar keuze.

Deel dit artikel


Brochure

Bestel onze papieren reisgids boordevol informatie en handige adressen! Of download hier meteen de digitale versie.

Downloaden Bestellen

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

"*" geeft vereiste velden aan