7x bijzonder slapen midden in de natuur

10 juni 2023

Meer dan ooit hebben we behoefte aan de natuur. Aan een verblijf op een groen slaapadres waar je je even helemaal in een andere wereld voelt. Pas-de-Calais heeft diverse nieuwe en al bestaande accommodaties waar de omgeving een grote rol speelt en waar duurzaamheid vaak een grote rol speelt.

Domaine du Fresnoy: mindfulness in het groen

In de 7 Valleien, in de Vallée de la Créquoise, kun je verblijven op het rustgevende Domaine du Fresnoy. Op het terrein van 4 hectare staan meer dan 30 soorten bomen, die dit een geliefd vogelreservaatje maken. Er zijn 4 mooie gastenkamers, co-workplekken en workshops op het gebied van sofrologie en shinrin-yoku (bostherapie).

Domaine de fresnoy

Natureza in de buurt van Arras

Van hobbitwoningen tot boomhutten, luxe en duurzaamheid gaan straks uitstekend samen in het resort Natureza, dat 2021 is geopend in Rœux, in de buurt van Arras. Je wordt hier gewekt door vogelgezang, je mag kruiden plukken in de moestuin en kunt volop luieren in de spa!

Meer informatie

Duurzame accommodaties bij Ecoland

Ook Ecoland bij Palluel is een bijzonder duurzaam domein. Aan de rand van een groot meer verrijzen verschillende ecologische accommodaties, zoals tiny houses, joerts, een ecodome en een kerterre.

Meer informatie

B&B op een eilandje in het moeras van Saint-Omer

In het beschermde Marais Audomarois kun je overnachten in een gerestaureerde boerderij op een eilandje. Eigenaresse Muriel komt je ophalen met een roeiboot! De twee kamers van deze chambre d’hôtes zijn sfeervol ingericht met oude meubels. Buiten op het erf lopen kippen en aan de waterkant zie je reigers en veel andere watervogels voorbijkomen.

Meer informatie

Saint Omer B&B Marie Grouette logeeradressen
La fermette Marie Groet

Les Nid’îles van Olhain: XL-vogelnesten in een bos

Deze grote bubbelvormige tenten hangen in netten tussen de bomen, zodat je ‘s nachts zachtjes ligt te wiegen onder de sterren! De Nid’Îles zijn te vinden in Parc d’Olhain, een themapark met activiteiten in de natuur, zoals een gigantisch klimparcours over netten in de bomen.

Meer informatie

Verdwaald op het platteland bij La Cour de Remi

Moeilijk om niet te vallen voor de charmes van La Cour de Rémi, een klein hotel in de landelijke Ternois. Met moderne kamers in een prachtig oud landhuis. In de tuin staat een riante boomhut, waar werkelijk alles van hout is: tot de telefoon toe! Dit adres is ook bekend door de creatieve keuken van chef Sébastien de la Borde, overwegend biologisch en met verse producten uit de streek.

Meer informatie

slaapadresjes Le Cour Rémi

De jagershuisjes van La Grenouillère

Aan de rand van Montreuil-sur-Mer vind je het restaurant van chef-kok Alexandre Gauthier, die inmiddels twee Michelinsterren heeft én een groene ster voor zijn duurzame keuken. Bij het restaurant, La Grenouillère, hoort een hotel. In de grote tuin van dat hotel staan ook 8 houten huisjes verstopt tussen het riet, geïnspireerd op oude jagershutten, waar je je midden in de natuur waant!

Meer informatie

Deel dit artikel


Brochure

Bestel onze papieren reisgids boordevol informatie en handige adressen! Of download hier meteen de digitale versie.

Downloaden Bestellen

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

"*" geeft vereiste velden aan