Wandelen

Puur natuur: de baaien van de Canche en de Authie

15 mei 2023

De baaien van de Canche en de Authie zijn prachtige natuurgebieden aan zee. Het is heerlijk wandelen in deze ongerepte landschappen waar rust heerst. Neem de tijd om bij te tanken te midden van uitzonderlijke flora en fauna. En misschien zie je onderweg wat zeehonden!

Baai van de Canche

De Baie de Canche ligt ten noorden van Le Touquet-Paris-Plage, op deze plek waar de 88 kilometer lange rivier de Canche uitmondt in de zee. De duinenreeks rond de baai loopt tot enkele kilometers landinwaarts. Dit zee- en duingebied van totaal 505 hectare is sinds 1987 een nationaal reservaat en daardoor een paradijs voor natuurliefhebbers! Profiteer van de mooie wandelmogelijkheden vanaf Le Touquet-Paris-Plage en het vissershaventje van Etaples-sur-Mer. Tijdens een themawandeling met een gids kun je kennismaken met een deel van de meer dan 500 lokale plantensoorten, waaronder tientallen soorten zeldzame orchideeën, duindoorn, zeeaster en lamsoor. Ook zwemt er hier een kolonie van zeehonden voor de kust!

Boottochtje maken of zeilboot huren

Vanaf het water gezien is de baai van de Canche daarom ook heel bijzonder. Stap aan boord van de motorboten die boottochtjes van een uur aanbieden vanuit de haven Etaples-sur-Mer. Of kies voor een geruisloze benadering en huur een zeilboot, catamaran, kajak of surfplank bij het watersportcentrum net ten noorden van Le Touquet-Paris-Plage of in Etaples.

Meer informatie over wandelingen in de baai van Authie: Office de Tourisme Le Touquet

In het natuurgebied groeien ruim 500 verschillende plantensoorten, waaronder zeldzame orchideeën

Baai van de Authie

Ten zuiden van Berck-sur-Mer ligt de baai van de Authie, met 2.000 hectare een kleinere versie van de baai van de Somme. Het gebied bestaat uit strand, zoutmoeras en duinen. Bij laag water zijn ook hier zeehonden (grijze en gewone zeehonden) te spotten, die rondhangen op de zandbanken voor de kust. Onder anderen de natuurgidsen van Les Sentiers de la Baie nemen je mee op een 3 uur durende wandeling over de duinpaden of bij laagwater zelfs door een deel van de baai. Een echte ontdekkingstocht! Of ga op pad met een Greeter: Jean-Max Gonsseaume kent dit gebied op zijn duimpje. Hij brengt je naar onbekende plekken rond de baai en vertelt je geheimen die alleen hij kan weten.

Meer informatie: Office de Tourisme Berck-sur-Mer

Deel dit artikel


Brochure

Bestel onze papieren reisgids boordevol informatie en handige adressen! Of download hier meteen de digitale versie.

Downloaden Bestellen

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

"*" geeft vereiste velden aan