Watersport

De badplaatsen van de Opaalkust

6 augustus 2023

De Opaalkust van Pas-de-Calais beslaat ruim 140 kilometer aan stranden, duinen en kliffen. Deze ongerepte natuur wordt afgewisseld met sfeervolle badplaatsen, zoals Wissant, Wimereux, Hardelot, Le Touquet en Berck-sur-Mer.

Wissant, Audresselles en Ambleteuse

In het natuurgebied van de Deux-Caps (Grand Site de France) staan de Cap Blanc-Nez en Cap Gris-Nez fier hun mannetje tegenover de Engelse kliffen aan de andere kant van Het Kanaal. Dit stukje pure natuur is van tijd tot tijd onderbroken door schattige dorpjes met lage huizen die hun sfeer van vroeger hebben behouden. In Audresselles en Wissant zetten vissers en gepassioneerden de traditie voort van de flobarts, zeewaardige platbodems die op het strand getrokken werden. Meer naar het zuiden geniet de badplaats Ambleteuse de bescherming van een fort van Vauban, de militaire architect van Lodewijk de Veertiende. Een leuke activiteit is hier voetvissen op het kiezelstrand bij eb, er zijn altijd krabbetjes en schelpdieren te vinden.

Audresselles Flobart Opaalkust
De flobarts voor de kust van Audresselles
Ambleteuse Opaalkust
Ambleteuse

Wimereux en Hardelot: sportieve elegantie

Deze twee badplaatsen net ten zuiden van Boulogne-sur-Mer hebben een charmante en een tikje Engelse sfeer! Wimereux heeft prachtige Belle Epoque-architectuur en huizen in Anglo-Normandische stijl. Ook de zeeboulevard met witte houten kleedhokjes is fotogeniek. In Hardelot heeft de ongerepte natuur een grote aantrekkingskracht: het nabijgelegen dennenbos, beschermde duinen, een oneindig strand… Ideaal voor mooie wandelingen of ritten te paard. Hou je van sport, dan is er keuze te over uit diverse activiteiten: prachtige golfbaan aan zee in Wimereux en eentje in het bos bij Hardelot. Ook kun je kitesurfen of windsurfen in Wimereux en strandzeilen in Hardelot.

Wimereux-strandhuisjes
Strandhuisjes in Wimereux

Le Touquet-Paris-Plage: chique badplaats

Le Touquet is een vierseizoenenbadplaats waar het hele jaar wat te doen is. Aan de ene kant heb je het brede strand, de ongerepte duinen, de golfbaan en het bos. Aan de andere kant het thalassocentrum, het casino, de hotels en luxerestaurants, de riante villa’s, trendy boetieks, de geweldige overdekte markt. Le Touquet is dankzij dit bruisende leven zeer geliefd onder badgasten en vakantiegangers. Sportliefhebbers kunnen kiezen uit tal van activiteiten, zoals paardrijden, golfen, tennis, strandzeilen, watersporten. En in de winter brengt het beroemde evenement Enduropale elk jaar duizenden motor- en quadrijders bijeen!

Le Touquet Opaalkust strand
Le Touquet-Paris-Plage

Berck-sur-Mer: prachtig breed strand, lekker windje

Berck-sur-Mer is de zuidelijkste badplaats van de Opaalkust en het heeft een van de mooiste zandstranden van de Noord-Frankrijk! Vanaf de lange en drukbezochte zeeboulevard heb je het beste uitzicht op dit fantastische strand. Overal zijn hier wel ijsjes te krijgen, of ambachtelijk snoep en zuurtjes bij Le Succès Berckois. In Berck-sur-Mer waait het altijd. Vliegeraars komen er graag om hun sport te beoefenen, en niet alleen in april tijdens het Internationale Vliegerfestival. Strandzeilers hebben een speelterrein tot aan de baai van de Authie, een beschermd gebied waar je zonnebadende zeehonden kunt tegenkomen.

De vuurtoren van Berck

Beeld: J.D Hestin (openingsbeeld), Y. Cadart, F. Coisy, A.S. Flament

Deel dit artikel


Brochure

Bestel onze papieren reisgids boordevol informatie en handige adressen! Of download hier meteen de digitale versie.

Downloaden Bestellen

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

"*" geeft vereiste velden aan