Le Touquet-Paris-Plage, elegante badplaats

24 januari 2022

In Le Touquet-Paris-Plage geniet je van een strandvakantie omringd door mooie natuur in een elegante oude badplaats. Al tijdens de Belle Epoque kreeg Le Touquet de bijnaam ‘Paris Plage’ en nog steeds vind je hier luxe winkels en mooie oude villa’s.

Hèhè, eindelijk in Le Touquet-Paris-Plage! Bij aankomst in de badplaats via een van de grote avenues merk je meteen de bijzondere mengeling van zee- en dennengeuren. De badplaats is omringd door een bos van wel 800 hectare. In de 19e eeuw had de zandvlakte rond Le Touquet een agrarische bestemming, maar er wilde maar niets groeien. De eigenaar van het land, een Parijse notaris, besloot dan maar dennen te planten. Voor de elite, die er kon jagen en zich op andere manieren vermaken.

Historische villa’s en hotels

Hierdoor raakte de badplaats vanaf begin vorige eeuw in de mode bij rijke Parijzenaren, die er prachtige strandvilla’s lieten bouwen in uiteenlopende bouwstijlen (Anglo-Normandisch, art-nouveau, art-deco). Hoewel er rond de strandboulevard ook recentere architectuur te vinden is, zorgen de ruim 70 historische villa’s nog 30 andere monumenten (Hotel Westminster, vuurtoren, stadhuis) voor een nostalgische sfeer. Het toeristenbureau van Le Touquet-Paris-Plage organiseert leuke rondleidingen langs dit architectonische erfgoed.

Fietsen en strandplezier

De strandvilla’s kun je ook goed te fiets bewonderen, want Le Touquet is een fietsvriendelijke badplaats. Er zijn veel fietspaden, onder meer langs de strandboulevard en door het bos. Op het brede en lange strand (11 km!) van Le Touquet heb je ook alle ruimte voor andere sportieve activiteiten, zoals zwemmen, vliegeren, zeekajakken, zeilen, windsurfen, kitesurfen, suppen (stand-up paddle).

Strandzeilen

Ook strandzeilers (char à voile) kunnen op deze brede zandstrook probleemloos hun sport beoefenen. Strandzeilen is rond 1910 ontstaan in buurplaats Hardelot en dus al ruim een eeuw een geliefde sport aan de Opaalkust. Ook kinderen kunnen het leren! Sowieso is Le Touquet heel gezinsvriendelijk: de badplaats heeft het label ‘Famille Plus’. Dit betekent dat er veel voorzieningen zijn families, waaronder zes strandclubs en het overdekte waterpark Aqualud aan de zeeboulevard.

Shoppen

Volwassenen kunnen zich bovendien uitleven in de leuke winkelstraten die de badplaats rijk is. In Rue Saint Jean en Avenue du Verger zitten al sinds de Années Folles mooie boetieks en winkels. En ook de overdekte markt van Le Touquet is zeker een bezoek waard: zoveel soorten vis, verse groente en fruit, en natuurlijk de AOC-aardappelen uit de omgeving: la ratte de Touquet.

Baai van de Canche

Ongerepte natuur is zoals gezegd nooit ver weg: net ten noorden van Le Touquet-Paris-Plage ligt de prachtige baai van de Canche, een beschermd duingebied met zeehonden en (trek)vogels. Je kunt daar prachtige wandelingen maken. De complete riviermonding van de Canche, de grootste rivier in de Pas-de-Calais, zien op afstand? Ga naar het watersportcentrum net buiten Le Touquet, beklim de houten uitkijktoren en geniet!

Een badplaats omringd door ongerepte natuur: direct ten noorden van Le Touquet ligt de prachtige baai van de Canche

Deel dit artikel


Brochure

Bestel onze papieren reisgids boordevol informatie en handige adressen! Of download hier meteen de digitale versie.

Downloaden Bestellen

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

"*" geeft vereiste velden aan