10x doen met kinderen in Pas-de-Calais

1 juni 2023

Voor families valt er een hoop te beleven in Pas-de-Calais. De kust is een attractie op zich en er zijn evenveel leuke activiteiten in het binnenland. Oog in oog met een mantarog, op pad met een ezel, dobberen door mooi waterland… We gaan nog niet naar huis!

1. Nausicaa: spectaculair aquarium

Loop door de lange glazen tunnel en bestudeer de roggen, kwallen en haaien die hier vlak om je heen zwemmen. Nausicaa in Boulogne-sur-Mer is een heel groot zeeaquarium met veel leuke attracties voor kinderen. Naast talloze vissoorten zijn er hier ook zeeleeuwen en pinguïns.

Nausicaa-Boulogne-sur-Mer

2. Rondvaren in de Audomarois

Het mooie polderlandschap rond Saint- Omer kun je ontdekken tijdens boottochtjes die kinderen prachtig vinden. Al varend geniet je van het uitzicht op boerderijen, paarden, koeien en dieren die in het water of het riet leven.

bootje varen in het marais audomarois

3. Ezelwandeling op het platteland

De mooie groene valleien van het binnenland wil je het liefst stapvoets ontdekken. En dat wordt nog leuker aan de zijde van een van de ezels van À Petits Pas in de streek van de 7 valleien, vlak bij Azincourt.

4. Vuurtorens en belforten beklimmen

Zoek het hogerop! De vuurtorens van Calais en Le Touquet-Paris-Plage zijn geweldige uitzichtpunten langs de kust. Na meer dan 270 treden waan je je hier even vuurtorenwachter. Net zo spannend zijn de belforten, de versterkte klokkentorens van de streek. Die van Calais, Béthune en Arras (75 meter hoog!) kun je bezoeken.

Calais Opaalkust

5. Het grootste hangnet van Europa

Bij Parc d’Olhain, in de buurt van Béthune en Lens, kun je enorm veel stoere buitenactiviteiten doen. Zoals rodelen, lasergames en minigolf en mountainbiken. Ook is er boomklimparcours met een hangnet van 3.300 m2.

6. Strand, zee en vliegeren

De kust is een attractie op zich en dat geldt dubbel voor de Opaalkust. De brede zachte zandstranden lenen zich perfect voor activiteiten. Zoals vliegeren, een sport die hier heel geliefd is en waarvoor in Berck-sur-Mer een beroemd vliegerfestival gehouden wordt!

Berck sur Mer Opaalkust vliegerfestival strand

7. Boottochtjes op zee

Vanuit Boulogne-sur-Mer en Etaples-sur-Mer vertrekken boten die je de mooiste plekken langs de kust laten zien. Vanuit Boulogne ontdek je de krijtkliffen van de Twee Kapen. Vanuit Etaples-sur-Mer vaar je naar de Baai van de Canche, waar je met een beetje geluk zeehonden voorbij ziet zwemmen!

8. Attractiepark Bagatelle

Het oudste pretpark van Frankrijk! Bagatelle heeft een hoop attracties voor jonge kinderen, met name voor de leeftijdsgroep van 5 tot 8 jaar. Zweefmolens, kleine achtbanen, waterritten, glijbanen en meer vermaak in dit sympathieke park bij Berck-sur-Mer.

bagatelle attractiepark pas de calais

9. De Draak van Calais

Een spectaculaire attractie voor gezinnen is de metershoge Draak van Calais. Hij spuwt vuur en er komt stoom uit zijn neusgaten, terwijl je hoog op zijn rug zit en over de kade langs zee beweegt!

10. Labyrint in een maïsveld

Vlak bij de Deux-Caps verschijnt elke zomer het gigantische maïslabyrint van Dédales d’Opale. Te midden van 3 hectare maïsveld zijn diverse spelactiviteiten!

Deel dit artikel


Brochure

Bestel onze papieren reisgids boordevol informatie en handige adressen! Of download hier meteen de digitale versie.

Downloaden Bestellen

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

"*" geeft vereiste velden aan