Musea & monumenten

Nausicaá aquarium in Boulogne-sur-Mer

21 mei 2022

In Nausicaa, een van de grootste aquaria ter wereld, maak je een onvergetelijke reis door oceanen. Je staat er oog in oog met haaien, reuzenroggen, zeeleeuwen, schildpadden, en nog veel meer zeedieren.

Nausicaa Boulogne sur Mer

Nausicaa is een reden op zich voor een vakantie in Pas-de-Calais! Dit prachtige aquarium in  de haven van Boulogne-sur-Mer opende zijn deuren in 1991 en in 30 jaar is het uitgegroeid tot het grootste aquarium van Europa. Het biedt onderdak aan maar liefst 58.000 zeedieren en ruim 1.600 verschillende diersoorten. Het gebouw zelf lijkt vanuit de lucht op een reusachtige mantarog en ook het grootste bassin van het aquarium (10.000 m3!) is een architectonisch hoogstandje.

manta birotris Nausicaa Boulogne sur Mer
nausicaa boulogne sur mer

Uren zoet

Bezoekers hebben minstens 4 uur nodig om alle vissen en zeedieren van Nausicaa te kunnen bewonderen. De meest spectaculaire attractie is de glazen tunnel van 18 meter lang. Daarin lijkt het net lijkt of je zelf onderwater loopt, terwijl haaien, kwallen en scholen vissen vlak langs en boven je heen zwemmen! Ook in de andere zalen is de onderwaterreis bijna levensecht. Met prachtige ensceneringen van bekende zeeën, oceanen en specifieke leefgebieden, zoals mangroves en koraalriffen. Een feest voor kinderen… en ook voor volwassenen.

In Nausicaa maak je fascinerende onderwaterreis langs meer dan 1.600 diersoorten

Meeslepend

Tijdens een bezoek zijn er veel interactieve verrassingen en er is een uitstekende Nederlandse audiogids beschikbaar. Nausicaa besteedt in de tijdelijke exposities ook veel aandacht aan de gevaren van klimaatverandering. Hierbij is er een centrale rol weggelegd voor het filmtheater van 430 m2, met projecties van vloer tot plafond, waar je de gevolgen van milieurampen meemaakt alsof je er middenin zit.

Meer informatie

Tip! Ga vroeg in de ochtend of na 15.00 uur om de grootste drukte te vermijden; Nausicaa trekt jaarlijks 600.000 bezoekers.

Nausicaa

Boulevard Sainte-Beuve

Boulogne-sur-Mer

+33 (0)3 21 30 99 99        

Deel dit artikel


Brochure

Bestel onze papieren reisgids boordevol informatie en handige adressen! Of download hier meteen de digitale versie.

Downloaden Bestellen

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

"*" geeft vereiste velden aan