10x niet missen langs de Opaalkust

1 juni 2022

Spectaculaire kliffen, brede zandstranden, bruisende badplaatsen en ongerepte natuurgebieden: er is zoveel te ontdekken langs de Opaalkust. Dit zijn de békendste bezienswaardigheden van de kuststreek!

1. Grand Site des Deux-Caps

Metershoog rijzen de Cap Blanc-Nez en de Cap Griz-Nez boven de zee uit. De twee fotogenieke kliffen liggen op 10 km afstand van elkaar verwijderd en markeren zo de kuststrook tussen Calais en Boulogne. Deze Grand Site de France is beschermd natuurgebied dat je te voet of op de fiets kunt ontdekken.

Cap-Blanc-Nez-strand-Opaalkust
Cap Blanc-Nez (©E. Desaunois)

2. Le Touquet-Paris-Plage

Le Touquet-Paris-Plage was tijdens de Années Folles zeer geliefd bij de Franse én Engelse jetset en nog altijd is dit de meest mondaine badplaats van de Opaalkust. Naast oude villa’s, een golfbaan, casino en mooie winkels, vind je hier ook een breed strand met tal van sportieve activiteiten.

Le touquet Opaalkust
Le Touquet-Paris-Plage (©F. Astier)

3. Nausicaá, grootste zeeaquarium Europa

Het gebouw lijkt vanuit de lucht op een gigantische mantarog en ook binnen heeft dit beroemde aquarium in Boulogne spectaculaire verrassingen. Zoals een lange onderwatertunnel om haaien, kwallen en andere zeedieren van heel dichtbij te kunnen bewonderen.

Nausicaa Boulogne
Nausicaà Boulogne-sur-Mer (©AS Flament)
Nausicaa-Boulogne-sur-Mer
Nausicaà Boulogne-sur-Mer (©AS Flament)

4. Boulogne-sur-Mer

De grootste vissershaven van Frankrijk heeft een monumentale oude binnenstad, met een beroemde basiliek, een belfort en een prachtig château-museum. Andere reden om Boulogne te bezoeken zijn het hierboven genoemde Nausicaa en de mooie street-art in het nieuwere deel van de stad.

Boulogne sur Mer Oude Stad
Boulogne-sur-Mer (©AS Flament)
Boulogne sur Mer oude stad
Boulogne-sur-Mer (©AS Flament)

5. Wimereux

In de oudste badplaats van de Opaalkust zorgen kleurige villa’s uit de Belle Epoque voor een nostalgische sfeer. Op de strandboulevard herinnert ook de lange rij houten badhokjes aan vervlogen tijden!

Wimereux Villa Opaalkust
Wimereux (©F. Coisy)

6. Vissersplaatsjes Wissant, Audresselles, Etaples-sur-Mer

Het ritme van de getijden wiegt nog altijd diverse vissersdorpen langs de Opaalkust. In Wissant en Audresselles werd met flobarts, houten roeiboten, gevist op krab en kreeft. Terwijl je in Etaples-sur-Mer nog altijd vers gevangen vis kunt kopen in de haven.

7. Kasteel van Hardelot

Het fraai gerestaureerde Château d’Hardelot is een plezier voor cultuur- en natuurliefhebbers. Het middeleeuwse kasteeltje met zijn prachtige tuinen heeft een artistieke functie als Frans-Brits cultureel centrum en is tevens een ideaal vertrekpunt voor wandelaars.

Chateau Hardelot Opaalkust
Château d’Hardelot (©Y. Cadart)

8. Berck-sur-Mer

De uitgestrekte stranden lenen zich hier perfect voor strandzeilen, kitesurfen en vliegeren. Je kunt leuke boottochtjes maken of kajakken op zee. Badplaats Berck-sur-Mer heeft een geweldig vliegerfestival en een charmant museum.

9. De baaien van de Authie en de Canche

De mondingen van de rivieren Authie en Canche vormen twee uitzonderlijke stukjes natuur langs de Opaalkust. Met duinen, kwelders, zoutwaterplanten, veel vogelsoorten en zeehonden. De baai van de Canche ligt naast Le Touquet-Paris-Plage en Etaples-sur-Mer, terwijl je de baai van Authie makkelijk kun bereiken vanuit Berck-sur-Mer.

Zeehonden Opaalkust
Grijze zeehonden (©F. Coisy)
Baie Authie Opaalkust
Baie d’Authie (©A. Chaput)

10. Calais

De veelzijdige kuststad heeft een mooi strand en diverse bezienswaardigheden. Zoals het bewegende kunstwerk van de Dragon de Calais, het monumentale stadhuis en zijn belfort en het grote Kant- en Modemuseum in een vroegere kantfabriek.

calais dragon
Draak van Calais (©F. Collier)
Calais Opaalkust
Belfort Hotel de Ville Calais (©F.Astier)

Deel dit artikel


Brochure

Bestel onze papieren reisgids boordevol informatie en handige adressen! Of download hier meteen de digitale versie.

Downloaden Bestellen

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

"*" geeft vereiste velden aan