Wandelen

Les Deux Caps: Grand site de France

20 oktober 2023

Tussen Calais en Boulogne-sur-Mer kun je de prachtige ‘Grand site des Deux-Caps’ bezoeken. Deze beschermde kuststrook van 23 km omvat twee beroemde kliffen, een veelzijdig duingebied, mooie stranden en acht charmante kustplaatsjes.

De krijtrotsen van Cap Blanc-Nez en Cap Gris-Nez vormen een spectaculair landschap. Op deze plek langs de Opaalkust bedraagt de afstand tot Engeland niet meer dan 30 kilometer, waardoor je bij helder weer de witte kliffen van Dover kunt zien. Tussen deze twee kapen ligt de baai van Wissant. Begin 2011 heeft deze kuststrook het nationale label Grand site de France verworven.

Grand site Cap Blanc Nez

Beschermd gebied

De acht dorpjes in deze kuststrook hebben alle een eigen karakter en bijzonder erfgoed. Zoals Ambleteuse met zijn 17e-eeuwse fort van Vauban, Audresselles een oud vissersplaatsje en Wimereux, bekend door de prachtige villa’s in art-nouveaustijl.

Wimereux Opaalkust Badplaats
audresselles visserplaats Les Deux Caps

Strand en duinen wisselen elkaar voortdurend af. Het natuurgebied Dunes de la Slack is een bijzonder mooi duinreservaat. Wandelen over de GR120, ook bekend als Sentier du Littoral, of over de vele andere wandellussen is natuurlijk de mooiste manier om deze streek te verkennen!

grand site uitzichpunt Cap Blanc Nez

Maison du Site des Deux-Caps in Audinghen

Het Maison du Site des Deux-Caps is een uitgelezen startpunt voor kennismaking met dit bijzondere kustgebied. Vanuit dit informatieve bezoekerscentrum beginnen diverse wandelingen, fietsroutes en mountainbike circuits. Ook kun je hier ter plaatse (elektrische) fietsen huren en streekproducten kopen in het winkeltje van het centrum.

fietsfoto maison des deux caps
maison des deux caps
Meer informatie

Deel dit artikel


Brochure

Bestel onze papieren reisgids boordevol informatie en handige adressen! Of download hier meteen de digitale versie.

Downloaden Bestellen

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

"*" geeft vereiste velden aan