Steden

Boulogne-sur-Mer, culturele havenstad

1 juni 2022

De historische binnenstad van Boulogne-sur-Mer is een omweg waard, met zijn mooie monumenten. Verder kun je in deze havenplaats op verschillende manieren van de zee genieten. Met je voeten in het zand. Of in Nausicaá, een gigantisch aquarium met een fascinerend inkijkje in het zeeleven.

Het oude Boulogne-sur-Mer is prachtig! In de versterkte bovenstad wandel je langs de middeleeuwse stadsmuren, de grafelijke burcht, het belfort (Werelderfgoed), het Palais Impérial en de prachtige basiliek Notre-Dame.

Het Kasteel-Museum

Het middeleeuwse Château-musée van Boulogne-sur-Mer biedt een boeiende collectie met Egyptische en Griekse voorwerpen, kunstverzamelingen uit Amerika, Oceanië, Afrika, en verder Europese kunst uit de 15e tot de 20ste eeuw. Ook de lokale geschiedenis wordt belicht in dit sfeervolle kasteelmuseum.

Rue de Bernet, Boulogne-sur-Mer, +33 (0)3 21 10 02 20

Basiliek van Notre-Dame en de crypte

De basiliek van Boulogne werd in de 19e eeuw gebouwd op de ruïnes van de oude kathedraal, die net na de Franse Revolutie verwoest is. Het ontwerp van dit kolossale gebouw met een 80 meter hoge koepel is geïnspireerd op de Londense kathedraal van Saint-Paul en het Panthéon. Mis ook zeker niet de prachtige en immense crypte (grafkelder), die onder de gehele oppervlakte van de basiliek ligt. Parcours met Nederlandse uitleg.

Ingang: Rue de Lille, Boulogne-sur-Mer

Meer info

Maison de la Beurière

In een authentieke woning van een vissersfamilie uit begin 1900 kom je meer te weten over de geschiedenis van de visserij in Boulogne-sur-Mer.

16, rue du Mâchicoulis, Boulogne-sur-Mer, +33 (0)3 21 30 14 52

Meer info

Zeeaquarium Nausicaá

In Nausicaá, een van de grootste aquaria ter wereld, maak je een onvergetelijke reis door de oceanen! Je ontdekt haaiensoorten, reuzenroggen, zeeleeuwen en kunt wegdromen bij de panorama’s van een tropische lagune. Blikvanger van Nausicaá is de spectaculaire glazen tunnel van 18 meter lengte en het metershoge aquarium. En handig, er zijn audiogidsen in het Nederlands!

Meer info

Street-art parcours

Leuke verrassing in Boulogne! In het nieuwe deel van de stad is er een wandelroute langs metershoge street-art. Deze kunstwerken van Franse en internationale (graffiti-)kunstenaars beslaan soms complete zijgevels van gebouwen! Er zijn inmiddels 57 muurschilderingen in de stad en tijdens het Festival Street Art (in juli en augustus) komen er elk jaar nieuwe bij.

Boulougne-sur-Mer street art parcours
Meer informatie

Boottocht op zee met ‘La Florelle’

Een kapitein neemt je mee voor een rondvaart door de haven van Boulogne-sur-Mer of langs de kust tot aan de Twee Kapen.

Quai Gambetta, +33 (0)6 48 49 42 26

Meer informatie

Markt en streekproducten

Slenter over dagelijkse vismarkt van Boulogne-sur-Mer (Quai Gambetta) voor verse vis en fruits de mer of bezoek lokaal beroemde speciaalzaken! Zo kun je in Rue de Thiers terecht bij de chocoladewinkel Beussent, waar mensen van verre op afkomen. En in dezelfde straat zit ook een kaaswinkel met de topselectie van Philippe Olivier, een professionele kaasrijper.

Meer tips voor Boulogne-sur-Mer: www.boulonnaisautop.com

Deel dit artikel


Brochure

Bestel onze papieren reisgids boordevol informatie en handige adressen! Of download hier meteen de digitale versie.

Downloaden Bestellen

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

"*" geeft vereiste velden aan