Fietsen

Accueil Vélo: fietsvriendelijke adresjes

1 mei 2022

Fietsers kunnen tijdens hun vakantie uitkijken naar het groene logo van ‘Accueil Vélo’, dat adressen onderscheidt met speciale fietsfaciliteiten. Het aantal aangesloten adressen in Pas-de-Calais groeit snel!

Praktisch hoor, als je van tevoren weet dat het hotel waar je slaapt of het restaurant waar je gaat lunchen alles in huis heeft wat je nodig hebt. Een veilige stalling, een fietspomp, reparatiemateriaal of een laadpaal voor je e-bike…

Herkenbaar logo

Het Franse label Accueil Vélo onderscheidt toeristische adressen die dit soort faciliteiten aanbieden aan hun gasten. Dat kunnen zoals gezegd slaapadressen of restaurants zijn, maar ook lokale VVV’s, fietsverhuurders en zelfs toeristische attracties die op maximaal 5 km van bekende fietsroutes liggen.

Erkende fietsroutes

In Pas-de-Calais zijn diverse grotere fietsroutes aangemerkt door Accueil Vélo. Zoals de fietsknooppuntenroute van de Leie en Frans-Vlaamse heuvels. De Véloroute des Marais (EuroVelo 5). De nieuwe fietsroute langs de kust: La Vélomaritime / Eurovelo 4, van Calais naar Berck. En diverse fietstochten in de streek van het Louvre-Lens.

Bezienswaardigheden

Zo is Maison du site de Deux-Caps, in het natuurgebied van de Twee Kapen, een Accueil Vélo langs de Vélomaritime. Hetzelfde geldt voor De Draak van Calais. Voordat je een ritje gaat maken op de kop van dit mechanische monster, kun je je fiets in de oplader zetten en je bagage veilig achterlaten bij de kassa van de attractie.

Meer informatie

Deel dit artikel


Brochure

Bestel onze papieren reisgids boordevol informatie en handige adressen! Of download hier meteen de digitale versie.

Downloaden Bestellen

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

"*" geeft vereiste velden aan