De 10 mooiste stranden van de Opaalkust

20 mei 2022

Op zoek naar de meest fotogenieke ‘plages’ van de Côte d’Opale? Deze stranden behoren tot de allermooiste van de streek. In geografische volgorde, van noord naar zuid!

1. Plage de Calais

Calais heeft een mooi breed strand dat makkelijk te herkennen is aan de nostalgische witte badhuisjes die in het goudgele zand staan.

strand van Calais badhuisjes

2. Plage du Cap Blanc-Nez

Dit uitgestrekte en ongerepte strand ligt direct onder de beroemde krijtklif van de Cap du Blanc-Nez, die tot 134 meter hoog boven de zee uittorent. Bij het kreekje Cran d’Ecralles wordt het zandstrand hier eventjes een kiezelstrand!

3. Plage de Wissant

Een van de prettigste stranden van de Opaalkust voor families, met fijn zand en panoramisch uitzicht op zowel Cap Blanc-Nez als Cap Griz-Nez.

4. Plage d’Audresselles

Fotogeniek kiezelstrandje bij het gelijknamige vissersdorp, niet ver van Boulogne-sur-Mer. Bij helder weer zie je vanaf het strand de krijtkliffen van Dover in de verte.

5. Plage d’Ambleteuse

Het strand van Ambleteuse heeft een prachtig uitzicht op het 17e-eeuwse fort van Vauban in zee. Bij laag water kun je oversteken naar het strand bij de duinen van de Slack, ook al zo mooi.

6. Plage de Wimereux

Familiestrand met uitzicht op de nostalgische zeeboulevard van Wimereux, omzoomd door villa’s uit de Belle Epoque.

7. Plage d’Equihen

Fijn en ongerept zandstrand begrensd door duinen met wuivend helmgras bij het voormalige vissersplaatsje Equihen-Plage, tussen Boulogne en Hardelot.

8. Plage d’Hardelot

Leuke gestreepte badhuisjes aan de rand van een héél breed zandstrand, dat geliefd is bij strandzeilers.

9. Plage du Touquet-Paris-Plage

Le Touquet-Paris-Plage heeft een prachtig breed zandstrand dat wel 12 km lang is en er vooral aan de kant van de Baai van de Canche zeer ongerept uitziet.

10. Plages de Berck

De kilometerslange zandstranden van Berck-sur-Mer lopen door tot de baai van de Authie. Het staat hier vaak een lekker windje, tot groot plezier van vliegeraars, kitesurfers en strandzeilers.

Beeld: CDT PdC / F. Coisy (6, 7, 8), Y. Cadart (4, 10), K. Bruninx (5), E. Desaunois (2), J.D. Hesdin (9); Unsplash / G. Hauwen (1)

Deel dit artikel


Brochure

Bestel onze papieren reisgids boordevol informatie en handige adressen! Of download hier meteen de digitale versie.

Downloaden Bestellen

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

"*" geeft vereiste velden aan