Slaapadressen

10 slaapadressen in de valleien en op het platteland

14 juni 2022

Logeren in de bossen, op een eilandje in de Audomarois, binnen de vestingmuren van Montreuil… Zo veel leuke chambres d’hôtes, hotels, gîtes en andere accommodaties in het groene achterland! Zie hier een beknopte selectie uit het grote aanbod.

B&B Domaine de Fresnoy: verscholen in het groen

Volop genieten van de romantiek van De 7 Valleien in deze chambre d’hôtes in een vroeger relais van de Tempelierridders. Het huis ligt verscholen midden in een bos, dat een reservaat is van de Vogelbescherming. Je ontwaakt hier dus met de mooiste fluitconcerten!

Meer informatie

Hotel Château de Beaulieu: kasteel met toprestaurant

Dit gerenoveerde luxe-hotel met 2 Michelin-sleutels ligt in de buurt van Béthune, op een landgoed met een moestuin, boomgaard en aromatische tuin. Al die groenten en kruiden vinden hun weg naar de brasserie en het Michelinrestaurant van chef-kok Christophe Dufossé van het kasteel. Ook is er een bakkerij en een winkeltje met eigen producten.

Meer informatie

Hotel Le Cour Rémi: smullen op het platteland

Nog een slaapadres waar je smaakpapillen gestreeld worden! De creatieve chef-kok Sébastien Delaborde bereidt hier verse streekproducten in ‘bistronomische’ stijl (bekroond met een Bib Gourmand van Michelin). Het familiehotel op het platteland van de Ternois biedt 10 modern ingerichte kamers in een elegante herenboerderij. In de tuin staat bovendien een prachtige boomhut met een suite.

Meer informatie

Hotel Château de Montreuil: cocon in historisch vestingstadje

Dit kleine viersterrenhotel in een charmante villa met turquoise luiken ligt in het pittoreske vestingstadje Montreuilsur-Mer. Met een prachtige tuin, een vrolijk stemmende ontbijtzaal (vlinders op de muren), elegante kamers in pasteltinten, een gastronomisch restaurant en een bistro, l’Opus.

Meer informatie

Hotel Loysel le Gaucher: modern comfort in historische omgeving

Dit charmehotel in een herenhuis uit 1777 staat aan de rand van de stadsmuren van Montreuil-sur-Mer. Het hotel met 15 kamers is pas enkele jaren oud, dus je vindt er modern comfort in een historische setting. De twee vroegere portierswoningen bij de ingang zijn te huur als gîtes.

Meer informatie

B&B Pieux: logeeradres van een beroemde chef-kok

Alexandre Gauthier is bekend als chef-kok van La Grenouillère, een lokaal restaurant met twee Michelinsterren. In het oude centrum van Montreuil-sur-Mer beheert de chef ook een chambre d’hôtes in een 19e-eeuws herenhuis. Met een elegante salon en een wintertuin met open haard.

Meer informatie

B&B La Fermette de Marie Grouette: slapen op een eilandje in de Audomarois

In het Marais Audomarois kun je overnachten in deze chambre d’hôtes op een eilandje in dit beschermde waterland. Eigenaresse Muriel komt je ophalen met een roeiboot en tijdens je verblijf mag je het bootje gebruiken om zelf rond te varen in dit mooie gebied. Idyllisch slaapadres aan het water kortom!

B&B La fermette Marie Groet
Saint Omer B&B Marie Grouette logeeradressen
Meer informatie

Mercure Saint-Omer Centre Gare: centrale uitvalsbasis

Viersterrenhotel in een fraai 19e-eeuws pandvan rode bakstenen, op een paar honderd meter van het treinstation van Saint-Omer. Dit slaapadres is een handig uitvalsbasis voor bezoeken aan Saint-Omer, de Audomarois, La Coupole (WOII-museum in een vroegere raketbasis) en ook de badplaatsen van de naburige Opaalkust.

Meer informatie

Hotel La Ferme du Vert: logeren bij bekende kaasmakers

Bijzonder slaapadres vlak bij de Opaalkust: het hotel La Ferme du Vert op de gelijknamig kaasboerderij van de broers Bernard. Deze kaasrijpers zijn bekend in heel de streek door een smakelijke kaasjes, veelal vernoemd naar highlights van de streek (zoals sablé de Wissant, fleur d’Audresselles). Moderne kamers en een restaurant met een Bib’ Gourmand van Michelin.

Meer informatie

Le Clos de la Prairie: hotel omringd door weideland

Romantisch klein hotel in de idyllische groene omgeving van De 7 Valleien. De voormalige boerderij is nog altijd omringd door 12 hectare weidegrond, waarop witte koeien grazen: rustgevend uitzicht! En in het gastronomische restaurant komen de smaken van de Opaalkust en het binnenland samen.

Meer informatie

Beeld: Domaine de Fresnoy (©Jean-Noël Martin)

Deel dit artikel


Brochure

Bestel onze papieren reisgids boordevol informatie en handige adressen! Of download hier meteen de digitale versie.

Downloaden Bestellen

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

"*" geeft vereiste velden aan