Slaapadressen

10x logeren in de buurt van het Louvre-Lens

23 juni 2022

Overnachten in een vroegere mijnwerkerswijk, een B&B in het hart van art deco-stadje Béthune, boomhutten op een landgoed net buiten Arras… Zo veel leuke hotels, gîtes en andere accommodaties in de omgeving van het Louvre-Lens! Zie hier een selectie.

Louvre-Lens Hotel: luxe slaapadres naast het museum

Recht tegenover het Louvre-Lens museum kun je overnachten in een viersterrenhotel, in een gerenoveerd pand waar vroeger diverse mijnwerkersfamilies leefden. In het nu moderne interieur herinneren rood baksteen, natuurlijke materialen en de kleur zwart aan het mijnverleden.

Hotel Louvre Lens Pas de Calais

Meer informatie

Ibis Styles Lens Centre-Gare

Een ander handig slaapadres als je het Louvre-Lens wilt bezoeken is dit nieuwe Ibis-hotel (geopend voorjaar 2022) naast het treinstation van Lens. Het interieur staat in het teken van de France cinema en muziekwereld, dus verwacht affiches met Jean Gabin of Josephine Baker boven je bed!

Meer informatie

Les Béthunoises: chambre d’hôtes hartje Béthune

In de oude binnenstad van Béthune is een voormalige brandweerkazerne verbouwd tot Bed & Breakfast en gîtes (studio’s). De gastenkamers hebben elk een ander thema (o.a. art deco, het mijnverleden, het belfort) en zijn voorzien van badkamers met luxe massagedouches. Er is ook een buitenjacuzzi in de tuin.

Meer informatie

Cité des Electriciens: gîtes in een historische mijnwerkerswijk

Ook in La Cité des Electriciens in Bruay-la-Buissière (de oudste mijnwerkerswijk van Noord-Frankrijk en Unesco-erfgoed), kun je overnachten tot gemeubileerde gîtes verbouwde arbeiderswoningen. De opgeknapte accommodaties zijn vernoemd naar oud-bewoners: welkom bij ‘Jacob’, ‘Marie-Jeanne’ of ‘Rosalie’.

Meer informatie

Natureza: boomhutten en ecolodges

Op dit domein in de buurt van Arras word je gewekt door vogelzang en mag je kruiden plukken in de moestuin! De accommodaties hebben hier de vorm van luxe boomhutten (met jacuzzi!), vissershuisjes op palen en andere mooie houten verblijven.

Meer informatie

Domaine de la Chartreuse du Val Saint-Esprit: romantisch landgoed

Klassiek viersterrenhotel in een voormalig klooster net buiten Béthune. Het hotel met een sfeervolle lobby en pianobar ligt op een landgoed van 1,5 hectare met een ommuurde moestuin in Franse stijl. In een moderne aanbouw is er ook een driesterrenhotel.

hotel chartreuse val desprit

Meer informatie

La Maison d’Ingénieur: slapen naast een dubbele mijnberg

In Loos-en-Gohelle kun je logeren aan de voet van twee mijnbergen: Les Terrils jumeaux. De 19e-eeuwse villa waar vroeger een ingenieur van de steenkolenfabriek woonde, herbergt nu een restaurant, vijf eenvoudige gastenkamers en een slaapzaal. Gelegen in mijnwijk ‘Cité 12’ die ook op de Werelderfgoedlijst staat.

Meer informatie

Ibis Styles Arras: dakterras met uitzicht op het belfort

Hotel van de Ibis-keten vlak bij de twee beroemde pleinen van Arras met hun flamboyante klikgevels. Het dakterras biedt een riant uitzicht op de klokkentoren (le beffroi) van het stadhuis. Ook in dit hotel sieren Franse filmsterren de kamers.

Ibis Style Arras
Meer informatie

Le Fairway: hotel voor golfliefhebbers

Golfliefhebbers kunnen kiezen voor deze Best Western aan de golfbaan bij Arras. ’s Ochtends nog een balletje afslaan, ’s middags door mooi Arras slenteren! Dit viersterrenhotel met 58 kamers (uitzicht op de green of uitzicht op de stad) heeft ook uitgebreide restauratie: een bar-lounge, brasserie Les Terrasses du Fairway en een gastronomisch restaurant.

Best Western Le Fairway Arras Hotel

Meer informatie

Parc d’Olhain: XL-vogelnesten in de bomen

Parc d’Olhain, een veelzijdig activiteitenpark in een bos vlak bij Lens en Béthune, heeft een heel bijzondere accommodatie. Les Nid’îles zijn grote bubbelvormige tenten die in netten tussen de bomen hangen, zodat je ‘s nachts zachtjes ligt te wiegen onder de sterren! Parc d’Olhain biedt daarnaast diverse familieactiviteiten in de natuur, zoals een gigantisch klimparcours over netten in het bos.

Parc d'Olhain Natuuradresje

Meer informatie

Deel dit artikel


Brochure

Bestel onze papieren reisgids boordevol informatie en handige adressen! Of download hier meteen de digitale versie.

Downloaden Bestellen

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

"*" geeft vereiste velden aan