Restaurants

Pop-up restaurant bij Château d’Hardelot

7 augustus 2023

Voor de kasteelmuren van Château d’Hardelot staan sinds deze zomer twee opvallende witte koepeltenten. Dit is Cool K’cahuète, een pop-up restaurant waar je verrassende gerechten van streekproducten kunt proeven. Het nomadische restaurant stond in juli nog létterlijk aan het randje van de Opaalkust en blijft tot begin december in Hardelot.

kasteel hardelot pop up Kcahuete cool

Op het landgoed van het 19e-eeuwse kasteel van Hardelot staat altijd al een prachtige houten theater in Elizabethaanse stijl, waar toneelstukken en muziekoptredens plaatsvinden. Eind juni wordt hier ook elk jaar het Midsummer Festival van Hardelot gehouden. Deze zomer is er nog een andere attractie bij het kasteel: twee iglo-vormige bouwwerken bieden onderdak aan het tijdelijke restaurant Cool K’cahuète.

Hippe pinda

De twee jonge initiatiefnemers gebruiken een glanzende airstream-camper en twee verplaatsbare koepelconstructies voor hun nomadische restaurant. In de zilverkleurige camper is de keuken, en de twee tenten zijn kleine ronde eetzalen die met elkaar in verbinding staan. In elke tent is er plek voor 30 couverts verspreid over één grote ronde tafel. Cool K’cahuète is overigens een woordspeling in het Frans: de naam klinkt als ‘Hippe pinda’ (cacahuète).

restauarnt bubbeltent Cap d'Alprech

Langs de Opaalkust

Cool K-cahuète maakte elke zomer twee stops langs de Opaalkust. In juli 2023 stond dit pop-up restaurant in de buurt van Boulogne-sur-Mer, op de Cap d’Alprech (foto boven), een uitstekende klif tussen Equihen-Plage en Le Portel. Hier hadden de tenten een spectaculair uitzicht op zee en het kleine strand van de Crique des Ningles. Diverse oude vliegtuigen naast de tent brachten een ode aan luchtvaartpionier Louis Blériot, die in 1909 als eerste over Het Kanaal vloog en die ook de uitvinder is van het strandzeillen.

Kasteel hardelot pop up
kasteel hardelot pop up

Langs de Opaalkust

Begin augustus 2023 is Cool K’cahuète verplaatst naar de kasteeltuinen van Château d’Hardelot. Op reservering kun je op deze unieke locatie lunchen of dineren, van donderdagavond tot zondagmiddag. Het duurzame Menu de découverte van drie gangen begint met twee ‘tapas boulonnais‘ ofwel hapjes in lokale stijl (letterlijk: ‘uit de omgeving van Boulogne’). Ook in de overige twee gangen – hoofdgerecht en kaas of dessert – is er een hoofdrol voor producten die rond de Opaalkust gevangen, verbouwd of gekweekt worden. En ook héél lokaal: tijdens de maaltijd geniet je hier van een eersterangs uitzicht op de kokette kasteeltorens van het kasteel van Hardelot en het omliggende platteland!

Lunch en diner, donderdagavond t/m zondagmiddag, driegangenmenu €45, kindermenu €20, t/m 3 december 2023. Meer informatie, reserveringen via contact@kcahuete.cool

Kasteel hardelot mooi licht

Beeld: ©Coolkcahuete/Lauriane Kochman

Deel dit artikel


Brochure

Bestel onze papieren reisgids boordevol informatie en handige adressen! Of download hier meteen de digitale versie.

Downloaden Bestellen

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

"*" geeft vereiste velden aan