Restaurants

Pop-up restaurant hoog op de kliffen bij Equihen-Plage

7 juli 2024

Vlak bij het prachtige strand van Equihen-Plage, boven op de kliffen met uitzicht op zee, staan twee opvallende witte koepeltenten. Dit is Cool K’cahuète, een pop-up restaurant waar je verrassende gerechten van streekproducten kunt proeven. Het nomadische restaurant staat de hele zomer létterlijk aan het randje van de Opaalkust!

Vorig jaar stonden ze nog bij de kasteelmuren van château, deze zomer staan ze op een prachtig plekkje midden in de natuur en rechtop in de zeewind: twee iglo-vormige bouwwerken bieden onderdak aan pop-up restaurant Cool K’cahuète.

Hippe pinda

De twee jonge initiatiefnemers gebruiken een glanzende airstream-camper en twee verplaatsbare koepelconstructies voor hun nomadische restaurant. In de zilverkleurige camper is de keuken, en de twee tenten zijn kleine ronde eetzalen die met elkaar in verbinding staan. In elke tent is er plek voor 30 couverts verspreid over één grote ronde tafel. Cool K’cahuète is overigens een woordspeling in het Frans: de naam klinkt als ‘Hippe pinda’ (cacahuète).

restauarnt bubbeltent Cap d'Alprech

Langs de Opaalkust

Cool K-cahuète maakt elke zomer stops langs de Opaalkust, dit jaar staat het pop-up restaurant in de buurt van Boulogne-sur-Mer, op de Cap d’Alprech (foto boven), een uitstekende klif tussen Equihen-Plage en Le Portel. Hier hebben de tenten een spectaculair uitzicht op zee en het kleine strand van de Crique des Ningles. Diverse oude vliegtuigen naast de tent brachten een ode aan luchtvaartpionier Louis Blériot, die in 1909 als eerste over Het Kanaal vloog en die ook de uitvinder is van het strandzeillen.

Kasteel hardelot pop up
kasteel hardelot pop up

Unieke locatie

Op reservering kun je op deze unieke locatie lunchen of dineren, van donderdagavond tot zondagmiddag. Het duurzame Menu de découverte van drie gangen begint met twee ‘tapas boulonnais‘ ofwel hapjes in lokale stijl (letterlijk: ‘uit de omgeving van Boulogne’). Ook in de overige twee gangen – hoofdgerecht en kaas of dessert – is er een hoofdrol voor producten die rond de Opaalkust gevangen, verbouwd of gekweekt worden. En ook héél lokaal: tijdens de maaltijd geniet je hier van een eersterangs uitzicht richting zee!

Lunch en diner, woensdagavond, donderdagavond, vrijdag & zaterdag lunch en diner, zondag alleen lunch, driegangenmenu €47, kindermenu €25, t/m 3 december 2024. Meer informatie, reserveringen via contact@kcahuete.cool

Beeld: ©Coolkcahuete/Lauriane Kochman

Deel dit artikel


Brochure

Bestel onze papieren reisgids boordevol informatie en handige adressen! Of download hier meteen de digitale versie.

Downloaden Bestellen

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

"*" geeft vereiste velden aan