Jardin des Lianes in De 7 valleien

3 augustus 2023

Een dagje wat anders dan strand? Vlak bij Hesdin, in De 7 valleien, vind je de mooie particuliere bezoektuin Jardin des Lianes. Een romantische plek voor tuinliefhebbers, met honderden rozen en hortensia’s!

Jardin des Lianes ligt in Chériennes, een dorpje midden in Les Sept Vallées, op 10 km van Hesdin en 40 km van Berck-sur-Mer en de Opaalkust. De Noord-Franse tuin draagt het label Jardin remarquable: deze benaming is in Frankrijk toegekend aan iets meer dan 430 tuinen, die een speciale culturele betekenis hebben of een omweg waard zijn.

Jardin des Lianes

Vijvers, tuinhuisjes en een duiventil

Dus tuinliefhebbers die in de buurt op vakantie zijn willen zeker even een kijkje nemen in deze romantische en landelijke tuin van 5.400 m2. Lekker rondslenteren in het groen, langs vijvers, tuinhuisjes een duiventil en een waterput. De waterpartijen op het terrein staan in verbinding met de Canche, een van de 7 riviertjes die door dit prachtige plattelandsgebied stromen. Aan zee mondt deze rivier ter hoogte van Berck-sur-Mer uit in de Baai van de Canche, een natuurgebied met watervogels en zeehonden.

jardin des lianes pas de calais
jardin des lianes pas de calais

Hortensia’s en rozen

Naast een grote variëteit aan bomen en struiken kun je in de Jardin les Lianes 450 rozenstruiken en ongeveer 500 hortensia’s van 8 verschillende soorten bewonderen. De privé-tuin bestaat sinds 1985 en is geleden aangelegd door een Frans echtpaar, Eliane en Guy Lebel, particuliere tuinliefhebbers die zelf op het terrein wonen. Het bezoek aan Jardin des Lianes is helemaal vrij, maar meestal nemen de eigenaren de tijd om aan het einde van je bezoek vragen te beantwoorden en te vertellen over hun harde en en passievolle werk. Charmant!

jardin des lianes pas de calais
Eliane Lebel

Jardin des Lianes, geopend van 1 mei t/m 5 september, dagelijks behalve op woensdag, entree €5, jardindeslianes.fr

TIP!

Ontdek vooral ook de 4 bekéndste bezoektuinen van Pas-de-Calais: Jardins de Séricourt, Château Flore, de kasteeltuin van Hardelot en Jardin de la Goutte d’Eau.

Deel dit artikel


Brochure

Bestel onze papieren reisgids boordevol informatie en handige adressen! Of download hier meteen de digitale versie.

Downloaden Bestellen

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

"*" geeft vereiste velden aan