Musea & monumenten

7 kleine musea die een omweg waard zijn

16 mei 2022

Langs de kust, over het platteland, rond prachtig erfgoed.. in Pas-de-Calais kun je mooie fietstochten maken in een veelvoud aan landschappen. Naast grote en bekende musea als het Louvre-Lens en het Kant en Modemuseum in Calais, heeft Pas-de-Calais ook diverse kleinere culturele pareltjes. Musea met een kleine maat, maar een opvallende collectie!

Museum-aquarium Maréis in Etaples-sur-Mer

In vroegere pakhuizen in de haven van Étaples-sur-Mer zit een interactief museum over de visserij. Leuk voor kinderen! In de zomermaanden leiden vissers je rond langs de visstalletjes op de kade.

Mareis museum aquarium Etaples
Mareis museum aquarium Etaples
Mareis museum aquarium Etaples
Meer informatie

Keramiekmuseum in Desvres

Rond het kleine stadje Desvres, net ten oosten van Boulogne-sur-Mer, wordt al sinds de Romeinse tijd aardewerk gemaakt. Het Musée de la Céramique heeft een indrukwekkende verzameling van oud en modern aardewerk.

keramiekmuseum Desvres
keramiekmuseum Desvres
Meer informatie

Museum van Le Touquet-Paris-Plage

Dit museum in een mooie villa toont de illustere geschiedenis van de badplaats Le Touquet-Paris-Plage. Ook de tijdelijke kunstexposities zijn vaak de moeite waard.

Musee du Touquet

Meer informatie

Museum van Berck-sur-Mer

Een bonte verzameling schilderijen toont de tradities van de lokale visserij rond 1900. Ook de sieradencollectie uit de Merovingische tijd is uniek in dit kleine museum.

Musée de Berck

Meer informatie

Musée Sandelin in Saint-Omer

Een prachtige 18e-eeuwse stadsvilla in Saint-Omer herbergt tegenwoordig een charmant museum met schilderkunst uit de 15e tot 20e eeuw. Je vindt hier veel Noord-Franse, Vlaamse en Hollandse meesters, en er zijn ook kunstvoorwerpen, beeldhouwkunst, medailles en wapens.

Musée Sandelin Saint Omer
Musée Sandelin museum in Saint Omer
Meer informatie

La Banque in Béthune

De exposities van dit centrum voor hedendaagse kunst in Béthune veranderen voortdurend, maar de bijzondere setting in een voormalige bank blijft hetzelfde. Moderne videokunst, fotografie en installaties bieden een spannend contrast met de oude loketten en bankkluizen die nog steeds goed zichtbaar zijn.

Lab La Banque in Bethune

Meer informatie

Musée des Beaux-Arts in Calais

In het Museum voor Schone Kunsten van Calais vind je behalve werken van Rodin, ook collecties beeldhouwkunst, schilderijen uit de 19e en 20e eeuw, en werk van contemporaine kunstenaars.

Meer informatie

Deel dit artikel


Brochure

Bestel onze papieren reisgids boordevol informatie en handige adressen! Of download hier meteen de digitale versie.

Downloaden Bestellen

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

"*" geeft vereiste velden aan