Wandelen

7x fijne wandelingen in het binnenland

30 april 2023

Elders op deze site noemen we de bekendste en langste wandelingen van Pas-de-Calais, zoals de GR120 langs de kust en Via Francigena, een oude pelgrimsroute. Maar wil je tijdens de vakantie gewoon een wandelingen van een paar uur maken? Dan zijn dit een paar aanraders uit de nieuwe brochure Wandelen & fietsen in Pas-de-Calais 2023!

1. Wimereux: Sentier du Mont Duez

14 km – startpunt: Office du Tourisme van Wimereux

Deze wandelroute van ongeveer 3,5 uur doorkruist landbouwvelden rond Wimereux en brengt je naar de heuvel Mont Duez (81 meter). Vanaf daar heb je een prachtig uitzicht op de vallei van de Slack en zijn estuarium met vochtige weiden en duinen.

Ontdek de route

wandeling le mont duez

2. Tardighen: wandeling naar Cap Gris-Nez

7,5 km – startpunt: kerk van Tardinghen

Les Berniques is een wandeling tussen land en zee die begint bij het charmante dorpskerkje van Tardinghen. Onderweg heb je prachtige uitzichten over de baai van Wissant en Cap Gris-Nez, en je ontdekt ook de moerassen van Tardinghen en het strand van Châtelet.

Ontdek de route

sentier des douaniers

3. Montreuil-sur-Mer: rondje door drie valleien

23 km – startpunt: Montreuil-sur-Mer

Les Trois Vallées is een rondwandeling vanuit Montreuil-sur-Mer, over een deel van de vestingmuren van dit stadje en langs diverse charmante dorpjes in de omgeving. Je steekt daarbij de riviertjes de Course en de Canche over en na enkele klimmetjes kun je de prachtige heuvellandschappen rond Montreuil bewonderen.

Ontdek de route

Je steekt de riviertjes de Course en de Canche over en krijgt daarbij prachtige uitzichten op de heuvel-landschappen rond Montreuil

les trois vallees wandeling montreuil

4. Bij Saint-Omer: het natuurgebied van Romelaëre

17 km – startpunt: La Grange Nature in Clairmarais

De wandeling La Cuvette gaat zowel door bos als moeras. Je komt onderweg vlak langs het natuurgebied van de Etangs du Romelaëre, een voormalig veengebied. Bij het verlaten van het bos passeer je het dorp Clairmarais, het vertrekpunt voor rondvaarten in het moerasgebied van de Audomarois.

Ontdek de route

romelaere la cuvette wandeling

5. Bij Arras: Le Chemin du Maresquay

13 km – startpunt: stadhuis van Athies

Deze wandeling gaat dwars door de Scarpe-vallei. Je loopt daarbij door diverse beschermde natuurgebieden, waarna de route langs het kanaal voert, tussen weideland en moerassen, zoals het moeras van de Maresquay. Je passeert onderweg ook de dorpen Athies en Feuchy.

Ontdek de route

6. Bij Béthune: over de kalksteenheuvels rond het dorp Diéval

12,7 km – startpunt: Grand’Place van Diéval

De wandeling Le Hazois de Diéval kijkt uit over de vallei van de Biette en biedt doorkijkjes op de kalksteenhellingen van de streek. De combinatie van het vroegere mijnlandschap en het platteland van de Artois maakt dit een leuk gevarieerde tocht van bijna 3 uur lopen.

Ontdek de route

wandeling het achterland van pas de calais

7. Bij Calais: wandeling naar Le Platier d’Oye

17 km – startpunt: stadhuis van Oye-Plage

Aan het einde van L’Anserienne, een mooie wandeling langs zee, komt er een extra beloning in de vorm van het mooie natuurreservaat van Le Platier d’Oye. Deze uitgestrekte polder is voor veel trekvogels de eerste stopplaats is in Noord-Frankrijk. Mis ook het Maison du Platier d’Oye niet, een bezoekerscentrum met een permanente tentoonstelling en natuuractiviteiten.

Ontdek de route

wandeling platier d'oye calais route

TIP! Website en brochure Wandelen & fietsen 2023

Er is een handige Nederlandstalige brochure beschikbaar met deze en nog meer wandel- en fietsroutes in Pas-de-Calais. Dat is een aanvulling op de verder Franstalige website www.velo-rando-pasdecalais.com, een speciale site over fietsen en wandelen in het departement, met handige informatie, downloadbare informatiebladen en GPX-routebestanden. Bovenstaande links naar de routes verwijzen naar deze Franse site.

LEES BROCHURE
wandelen fietsen pdc brochure

Deel dit artikel


Brochure

Bestel onze papieren reisgids boordevol informatie en handige adressen! Of download hier meteen de digitale versie.

Downloaden Bestellen

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

"*" geeft vereiste velden aan