Fietsen

Fietsen & wandelen in Pas-de-Calais: handige gids

14 augustus 2023

Langs zee, over het platteland of tussen de mijnbergen… Er zijn tal van mooie korte wandelroutes en fietstochten rond de Opaalkust! Een nieuwe Frans-Nederlandse brochure verzamelt meer dan 30 prachtige tochten in de streek. Nu gratis te downloaden!

Voor wandelaars en fietsers die Frans begrijpen, is de website www.velo-rando-pasdecalais.com een handig startpunt voor de vakantie. Deze website is geheel gewijd aan wandelen en fietsen in Pas-de-Calais. Je vindt er veel informatie over wandelingen, fiets- en mountainbikeroutes, fietspaden en Voies Vertes (groene recreatiepaden) in het departement. Van alle besproken routes is bovendien een routebeschrijving in pdf-format of een GPX-bestand te downloaden. Heel praktisch, je kunt na aankomst in de streek meteen op pad!

brochure fietsen wandelen 2023

Nederlandse brochure met meer dan 30 tochten

Maar lees je de informatie liever in het Nederlands? Er bestaat ook een tweetalige brochure met een selectie van routes die ook op de website staan. Deze gids heeft een Franse titel, Radonnées pedèstres & Cyclo, maar bij elke routebeschrijving staat een Nederlandse vertaling. Het gaat om wandel- en fietstochten in de buurt van Calais, Boulogne-sur-Mer, Montreuil-sur-Mer, Saint-Omer, Hesdin & Saint-Pol, Arras en Béthune & Lens. Voor elk van deze bestemmingen worden 3 wandelingen of fietstochten beschreven. Dat zijn alvast 21 korte tochten, maar er is nog meer…

Bekende Véloroutes en GR’s

De gids geeft ook informatie over 6 langere fietsroutes in de streek, waaronder de Vélomaritime en het fietsknooppuntennetwerk rond de Leie. Een mooi startpunt voor fietsers die graag wat langer op hun (elektrische) fiets blijven zitten dan alleen een paar uurtjes! En ook de langere wandelroutes komen aan bod: zoals de Grande Randonnées (GR’s) en de meerdaagse Grandes Randonnées du Pays (GRP’s). Daarbij figureren natuurlijk het de GR120, de wandelroute langs de Opaalkust, ook bekend als het Sentier du Littoral, en de pelgrimsroute La Via Francigena.

brochure fietsen wandelen 2023

Papieren of digitale gids

Je kunt een papieren versie van de brochure ophalen bij een toeristenbureau zodra je in Pas-de-Calais bent. Maar, heel handig voor wie zijn vakantie graag voorbereidt: er bestaat ook een digitale versie. Gebruik onderstaande button om de brochure alvast door te bladeren en eventueel als pdf te downloaden op je telefoon of computer. Dan weet je zeker dat je de mooiste routes straks bij je hebt. Veel wandel- en fietsplezier tijdens je vakantie!

Bekijk de brochure hier!
brochure fietsen wandelen 2023

Klik op deze link voor meer fietsbrochures van Pas-de-Calais

Deel dit artikel


Brochure

Bestel onze papieren reisgids boordevol informatie en handige adressen! Of download hier meteen de digitale versie.

Downloaden Bestellen

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

"*" geeft vereiste velden aan